Vi lever i efterdyningarna av Svenska Akademiens debacle, så sorgligt att de kompententa kvinnorna offras, att de maktfullkomliga männen sitter kvar. Nobelpriset i litteratur har mist sin strålglans och man konstaterar även att det fortfarande är en övervägande del män i producents-, regissörs-, och chefspositioner…

 

Mycket har hänt på 20 år

Vi arbetar oförtrutet vidare för att sprida objektiv information om allt som rör vår hälsa och just nu är det bråda tider med den bok som vi kommer ut med i höst:  ”Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre” och visst har det hänt mycket på de 20 år vi funnits! Mycket ny forskning, se på Insamlingsstiftelsens websida, Kvinnor & Hälsa, där kan man följa vilka olika forskningsprojekt vi samlat in till. Totalt runt sex miljoner kronor. Tack alla som bidragit!

 

Valår och fortfarande ojämlik vård

20 medlemmar från vår medicinska expertgrupp skriver om sina ämnen, historik och beskrivning av nuläget och framtidsvisioner. I år är det också valår och vi planerar inför Almedalen med viktiga frågor som den ojämlika vården och allt som påverkar våra äldres liv. Även frågor inom det senaste inom hjärta kärl, artros, vaginala problem, nya tekniska hjälpmedel och våld mot kvinnor.

 

Ledsen kvinna

Vården är fortfarande mycket ojämlik, och det gäller att ta ställning i valet. Lägg din röst till förmån för kvinnors hälsa. Foto: Unsplash

 

Kvinnors hälsa kommer alltid vara fokus

Den här härliga powertrion, bestående av Lena Hallengren, barn- äldre och jämställdhetsminister, Johanna Adami, professor och rektor för Sophiahemmets Högskola och Marjut Sohlman Carström, läkare och orthohuman, som jag fick äran att utbyta tankar och viktiga kunskaper med till artikeln här intill, kan även ni få stifta närmare bekantskap med nere i Almedalen i sommar. Vi är alla fyra där och det är inte bara vi 1,6 Miljonerklubben som firar 20-års jubileum i år, Almedalen firar hela 50 år plus att det är valår.

Kvinnors hälsa är som alltid vårt fokus och vi kommer jobba så hårt vi kan i Almedalen mellan den 1:a till den 6:e juli för att göra oss ordentligt hörda. Kom dit! Låt din röst höras, ställ frågor och glöm inte att rösta i valet. Vi är alla viktiga. 

 

Mycket aktivitet i höst

Även om hösten verkar fjärran planerar vi inför alla seminarier och Hälsodagar som står på agendan. Kom och träna med oss och träffa vår Medicinska expertgrupp på Stora Hälsodagen på Djurgården i Stockholm den 23:e september, fri entré för alla hela dagen. Titta in på vår hemsida www.1.6miljonerklubben.com för mera info.

Ha en fantastisk sommar och njut av livet och av vår vackra natur!

 

Ge en gåva - valfritt belopp

För Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa är ditt stöd är viktigt och hjälper till för fortsatt medicinsk forskning på kvinnors hälsa. Vi ger ut forskningsstipendier till unga forskare med fokus på kvinnans hälsoproblem. Du kan på ett enkelt sätt ge en gåva med valfritt belopp. Tack för ditt stöd!

  • Plusgiro: 900152-0
  • Bankgiro: 900-1520

www.kvinnorochhalsa.com