Irema har under drygt tio års tid hjälp många patienter som upplever svårigheter med att skaffa barn på egen hand.

"Vi sätter en ära i att göra kontakten personlig"

– Hos oss blir patienter aldrig ett nummer; vi sätter en ära i att göra hela kontakten personlig och anpassad efter de egna, personliga behoven. Trots allt är det en resa man påbörjar när man kommer till oss, och den ska vi göra tillsammans hela vägen, säger Malin Sparf på Irema. 

Orsakerna till att man söker hjälp är många; ofrivillig barnlöshet kan bero på fertilitetsproblem eller att man helt enkelt ännu inte träffa någon att skaffa barn med.

– Vårt samhälle ser ju annorlunda ut idag med ett större fokus på jobb och karriär och att ha vissa saker ordnade innan barn blir aktuellt. Till oss kommer patienter med olika berättelser, och då finns vi här som stöd, säger Malin Sparf.

 

Anpassar efter patienten

Även behandlingen kan se olika ut från fall till fall. Vissa föredrar kontinuerlig kontakt på plats, medan andra bara kommer till kliniken en enda gång.

– Vår behandling följer gällande lagar och regler vad gäller förberedande tester men utöver det anpassar vi oss efter patienten. A och O är att kvinnan ska känna sig bekväm med behandlingen. Vår uppgift är att säkerställa att behandlingen görs på ett korrekt sätt, och att kvinnans upplevelse blir positiv, säger Malin Sparf.

 

Lördagen den 7 april kommer IREMA till First Hotell Nortull i Stockholm. För mer information eller om du vill anmäla dig, ta kontakt med Malin Sparf (international@irema.org telefon 0046 (8) 12111199)