Åderbråck kan avlägsnas skonsamt och effektivt med en kombination av ultraljud och skuminjektioner, som inte kräver någon narkos, kirurgi eller bedövning och inte heller efterlämnar några ärr.

– Jag behandlar åderbråck med en metod som är beprövad och vanlig i många länder. Metoden kombinerar skuminjektioner med ultraljud. Det är en mycket skonsam behandling som avlägsnar även större åderbråck på drygt tjugo minuter, utan någon direkt smärta. Behandlingen kräver varken narkos eller lokalbedövning och patienten kan återgå till sitt normala liv redan samma dag, säger Brigitte Galland Perhard, läkare och specialist på kärlsjukdomar, verksam på Läkarhuset Hötorg City i Stockholm.

Många tror att större åderbråck behöver opereras bort, men kombinationen skuminjektioner och ultraljud är en kraftfull behandling med bevisad effekt även för större åderbråck. Med hjälp av ultraljud kan läkaren identifiera åderbråckens ursprung och därmed behandla effektivt med injektioner, vilket ger varaktiga resultat.