– Modern plastikkirurgi är så mycket mer än enbart kirurgiska ingrepp. Många gånger kan man åstadkomma mycket goda resultat med injektioner, laserbehandling, medicinska hudvårdsprogram eller en kombination av kirurgi och dessa behandlingar av olika metoder, säger Gunnar Göransson, läkare och plastikkirurg på Conturkliniken.

För den som vill korrigera sitt utseende leder en plastikkirurgisk behandling ofta till ett förbättrat fysiskt och psykiskt välbefinnande. Gunnar Göransson betonar vikten av att vända sig till en plastikkirurg som ser till helheten hos patienten. När man behandlar ansiktet är det exempelvis viktigt att åstadkomma ett harmoniskt resultat och undvika att det blir en kontrast mellan behandlade och obehandlade områden.

– Det är avgörande att såväl patient som plastikkirurg avsätter den tid som krävs för den inledande konsultationen. Det gör båda parter tryggare och ökar förutsättningarna för att patienten ska bli nöjd med sin behandling. Förtroendet mellan patienten och kirurgen är avgörande, min rekommendation till patienter är att välja en kirurg med lång erfarenhet och gedigen kompetens, säger Gunnar Göransson.