Jag var en gång på en föreläsning av Per Holknekt. Han beskrev känslan & satte ord på den för första gången i mitt liv. Jag hade gått & trott att jag var helt ensam om den. Känslan av att vara en bluff, säga att man är något man inte är, eller göra något man inte egentligen inte kan.

Den känslan har jag burit på hela mitt liv. Kanske för att jag har så höga krav på mig själv? Kanske för att jag kände mig som svarta fåret i familjen & aldrig dög. Eller är det kanske för den gången jag överdrev mina kunskaper i mitt CV & fick panikplugga det jag sagt jag redan kunde. Eller kan det bero på att jag i dag är chefsdesigner?

Jag är ju bara en tjej med mycket ideér.

För jag är ju egentligen ingen designer, jag har ingen designutbildning, jag har inte ens gått en kvällskurs…men ändå utger jag mig att vara just det, DESIGNER med versaler. Jag är ju bara en tjej med mycket ideér.

Men oavsett så lever jag ständigt med den känslan. Nyligen släppte vi delar av våran vårkollektion. Den blev hyllad från många håll men ändå mådde jag dåligt och kände mig otillräcklig för att jag inte kommit så långt som jag skulle velat.

Fixerar vi oss bara vid målet?

Vad är det som gör att vissa av oss eller kanske alla, bär omkring på denna känsla av att aldrig komma i mål, aldrig känna sig stolt, aldrig känna sig genuin? Har vi skapat en egen värld där vi inte längre njuter av själva resan, utan bara fixerar oss vid målet? Målet som så klart hela tiden förändras och därför aldrig nås, oavsett om du ”klarar” dina delmål.

Känna egenvärde och faktiskt tycka att vi är bra och duktiga. Får vi det utan att betraktas som självgoda?

Hur vore det om vi istället för att stirra oss blinda på vad vi inte lyckats med (än) kan se det vi faktiskt har gjort? Känna egenvärde och faktiskt tycka att vi är bra och duktiga. Får vi det utan att betraktas som självgoda? Linjen är nog tunn tycker många.

Vad är en titel värd?

Vad är egentligen en titel värd? Är det i titeln vi har vår identitet? Är det inte våra EGENSKAPER som gör oss till de vi är? Jag är titel lös, fast att jag ritar kläder som säljs worldwide, så uppenbarligen bär jag egenskaper av en designer. Är jag en designer trots allt? Sanningen sitter kanske i betraktarens ögon?

Nästa gång du ser dig själv i spegeln, försök fokusera på dina egenskaper som tagit dig dit du är. Det är dem som definierar vem Du är inte en titel. Försök njuta av resan. Det är ju nu det händer! Vem vet vad som kommer i morgon. Klappa dig själv på axeln, jag lovar att du är värd så många fler än du ger.

Marie Therese Filipiak Wallderin
Chefsdesigner/grundare på Wallderinska sportswear

Faktaruta:

Namn: Marie Therese Filipiak Wallderin

Yrke: Chefsdesigner/grundare på Wallderinska sportswear

Web: www.wallderinska.se

Favoritcitat:  I have the simplest taste, I'm always satisfied with the best

Älskar att göra: Resa, äta & dricka gott & njuta av livet