Sommaren är underbar men smärtsamt kort. Varje år i början av juni tänker jag att ”den HÄR sommaren ska jag minsann ta vara på tiden så mycket jag bara kan.” Men vi alla vet ju hur det är med den svenska sommaren… Vädret lever sitt eget liv.

Du går där hela juli och väntar på att sommaren ska börja

Du kastas mellan att behöva smörja in dig i solskyddsfaktor 50… För att nästa dag allvarligt överväga om du ska behöva pressa ner ”volangerna” i en våtdräkt? Du går där hela juli och väntar på att sommaren ska börja på allvar… Innan du vet ordet av så är du inne i mitten av augusti och ska börja jobba igen. *Suck! *

Fyll tiden med vettigt innehåll

Jag är ingen ”livskonstexpert” på något vis, men jag tror att det (kanske) enda sättet att bromsa ner tiden är att vara mer närvarande i stunden. Fylla tiden med ett vettigt innehåll. Kvalitétstid, för mig i alla fall, är att umgås med dem jag tycker om allra mest. Då är livet alltid en fest. Oavsett väder eller aktivitet.

"Det ska postas, delas, lajkas"

Kalla mig gammalmodig om du vill… Men jag förstår mig inte på semesterfiraren som verkar sitta klistrad vid mobiltelefonen tjugofyrasju? Sensationsknarkare på två ben som livesänder varje steg de tar. Det ska postas, delas, lajkas, kindpussas och swipas med tusentals andra. Och visas upp. Konstant. ”Titta hur bra jag har det och hur fantastiskt bra jag mår. Nu har jag tränat. Nu har jag ätit mat. Nu har jag badat. Nu har jag ätit glass.”

Jag kan förstås vara helt fel ute, men det inte lite att missa hela poängen med umgänge och semester?

”Wow.” Att spendera dagarna med näsan i telefonen … Att hela tiden känna att man behöver dela ögonblicket… Jag kan förstås vara helt fel ute, men det inte lite att missa hela poängen med umgänge och semester? Jag ska verkligen inte skönmåla mig själv. Som bloggare är jag väldigt aktiv på sociala medier. Men jag har heller inga problem med att lägga ifrån mig mobilen längre stunder. (För inte så jättelänge sedan gjorde jag en månads sociala medier-detox.)

Trevligare samvaro

I vår lilla tremanna- bonusfamilj, försöker vi begränsa vår närvaro på sociala medier till ett tillfälle på dagen när vi är lediga. Det blir så mycket trevligare samvaro då. Med det sagt önskar jag dig en fin sommar. Få och dyrbara veckor som är alldeles för värdefulla för att ”swipas” bort. Här är några hobbytips som jag själv brukar ta med mig. ”Namste”.

Malin Nylén
Träningsexpert

5 tips!

Så kan du bromsa sommaren (tiden) genom att bli mer närvarande:

1. Lägg undan mobilen. Gör dig själv (och andra) en tjänst och lägg undan mobilen på semestern. Begränsa användandet av sociala medier till utvalda stunder. Stäng av alla aviseringar så att du slipper stress.

2. Låt bli jobbmejlen. Ställ in ett automatiskt meddelande som berättar mellan vilka datum du är bortrest.

3. Andas. Försök att stänga ute alla tankar på jobb och måsten som väntar på dig där hemma. Att sätta sig några minuter och bara blunda och andas en stund varje morgon kan hjälpa dig att landa snabbare.

4. Motionera. För mig är träning det perfekta sättet att skingra tankarna. Att jobba med kroppen får mig verkligen att skingra tankarna och vara mer närvarande i stunden.

5. Aktivera dig. Att bara ligga i solstolen och jäsa kan få vem som helst att bli rastlös. Aktivera dig och ta vara på möjligheten att utforska en ny plats. Lär känna omgivningarna och nya människor.