Ett av mina fokusområden har varit att prata om vikten av att våga starta eget som kvinna och lyfta att vi behöver fler kvinnliga entreprenörer i Sverige. Ändå satt jag där, med en trygg anställning på ett konsultbolag och var egentligen sugen på att testa mina egna vingar.

Till slut insåg jag att jag måste leva som jag lär, sa upp mig under sommaren och sysselsätter mig nu på heltid med författande (min andra bok kommer ut i januari), föreläsningar, min podcast ”Outsiders” och investeringar.

Anna Svahn föreläser

Anna Svahn bestämde sig för att följa sin dröm och faktiskt börja leva som hon lär. Ett våga släppa taget om sin gamla anställning och ge sig ut i entreprenörslandsskapet visade sig vara det bästa beslutet hon hade kunnat ta. Foto: Privat

 

Till slut vågade jag själv

Även om det för mig borde ha varit ett lätt beslut att fatta eftersom det var något jag vecka in och vecka ut pratade med andra om, så kändes det ändå som att jag gav mig ut på djupt vatten när jag lämnade in min uppsägningsansökan. Hur skulle jag kunna inspirera andra kvinnor att våga satsa på ett eget bolag om jag inte ens vågade göra det själv?

"Har aldrig någonsin ångrat mig"

Så här några månader i efterhand känner jag mig nästan lite fånig som tvekade ett tag, men har aldrig någonsin ångrat mig. Att bestämma över min egen tid och mina uppdrag är det bästa beslutet jag tagit någonsin.