Juli 2014 Jag får min diagnos på Danderyds Sjukhus och livet förändras på ett ögonblick. Jag har bröstcancer! CANCER! Jag som gjorde mammografi september förra året. Jag känner en stor sorg, en tomhet och ett ras djupt ner i en svart brunn.  Prognosen är dock god säger läkaren.

Efter tre veckor blir det operation. Vaknar upp med beskedet att det inte fanns någon spridning i lymfkörteln. Skönt! Härligt!

Augusti 2014 Återbesök hos läkare. Får besked om att det finns en mikrometastas i den bortopererade lymfkörteln. Chock! Nu dör jag! Nu ska behandlas med cellgifter! Jag känner ingen som fått cellgifter och överlevt.

September 2014 Cellgiftsbehandling påbörjas med totalt sex kurer. Jag befarar det värsta, att jag kommer få alla tänkbara biverkningar. Men jag mår över förväntan och kan till motionera lätt varje dag.

Oktober 2014 Tappar håret! Nu får cancern ett ansikte, stämpeln finns i pannan! Mina tårar trillar i takt med håret. Dags att gömma sig under peruken.

December 2014 Sista behandlingen – äntligen! Jag känner mig trött och matt.

Februari 2015 Strålning, dagligen under tre veckor. Helt ok.

Jag får besked om att jag har tre frakturer i bäckenet på grund av överbelastning och låg bentäthet. Nu blir det sjukgymnastik på kryckor och jag åker ner i den svarta brunnen. Handikappad!

April 2015 Jag börjar jobba så smått. Det kan inte vara så svårt att jobba heltid (sa hjärnan), men nu orkar jag inte mer (sa kroppen) och stängde av. Jag känner en stor besvikelse av att inte känna igen mig själv, tömd på energi.

Maj 2015 Jag får besked om att cancerpatienter som blivit behandlade erbjuds möjlighet till rehabilitering i två veckor. Mitt val blir en vistelse på Mälargården Rehab Center i Sigtuna som erbjuder fysisk träning i kombination med psykosociala samtal.

Augusti 2015 Vägen tillbaka. Vistelsen på Mälargården fylls av motion, föreläsningar, avslappning och rehabsamtal tillsammans med nya vänner i samma situation. Jag får möjlighet att fokusera på mitt eget välbefinnande och jag börjar få min livsenergi, trygghet och en glädje tillbaka.